Fájdalmas vereség

Simának tűnő vereséget szenvedtünk hazai pályán.

Törökbálinti Focisuli SE – Asterix SC Érd 1-5 (0-2)

Törökbálint, 20 néző
Játékvezetők: Tolnay Annamária, Csirke Rudolf, Horváth Zoltán

Törökbálinti Focisuli SE: Timaffy-Venczel – Petró, Szoldáth, Balogh, Sulyok
Cserék: Fehér, Rostás D., Vagyóczki M., Vagyóczki P., Tóth

Vezetőedző: Kapala Krisztián

Asterix SC Érd: Gabai – Zuhai, Endrefalvi, Suha, Péter
Cserék: Eke, Godány, Mikulesz

Gólszerzők: Fehér Gábor, illetve Eke Máté (2), Mikulesz István, Péter Krisztián, Zágoni Róbert

Sárga lap: Petró Ákos

Kapala Krisztián: “Érdekes mérkőzést játszottunk az Asterix ellen, azt gondolom a probléma fő oka újra a csapat helyzeteinek kihasználásával volt. Az ellenfél sokkal lelkesebben játszott, nem tudom megmagyarázni, hogy mi miért nem akartunk. A gólokat általában akkor kaptuk, amikor már kezdtük kicsit összekapni magunkat, ám akkor védelmi hibákból születtek az ellenfél találatai. A kihagyott helyzetek, valamint a védelmi hibák megbosszulták önmagukat.”

A mérkőzés krónikája:
Két hasonló játékerőt képviselő csapat feszült egymásnak az 5.forduló nyitányán. A mieink számára két hét szünet után kellett pályára lépniük, mivel a Dream Team elleni mérkőzésünket a fővárosiak szezonkezdet előtti visszalépése miatt nem játszottuk le. A vendégek két vereséggel érkeztek hozzánk, azonban a TF elleni 3-1-es vereségük sok bíztató jelet sejtetett az eltiltásából visszatérő Godány Balázs játékosedző számára. A maroknyi hazai tábor bosszankodva tekinthette az első tizenhat perc gólnélküliségét. Két kapufát lőttünk, egy távoli próbálkozásunk csattant a jobb kapufán, majd Rostás lőtt három méterrel a másik oldali lécre. A kihagyott helyzetek a másik oldalon is megvoltak. Timaffy-Venczel többször is bravúrral hárított, de olyanra is sor került, amikor már verve volt, csak éppen a vendégek összpontosítottak rosszul. A kiélezett első játékrész végén azonban megtörték a gólcsendet az érdiek, Péter Krisztián egyik átlövése a 17.percben Timaffy-Venczel lábai között vánszorgott a kapuba, 0-1. A bekapott gól után kicsit összezuhantunk és Eke Máté az oldalról érkező labdát egyből ballal közel tíz méterről a jobb alsó sarokba tekerte, 0-2.

A fordulás után a gyors szépítésben reménykedhettünk, azonban nem voltak kellően kidolgozott és ötletes támadásvezetéseink. Maradtak tehát az egyéni megoldások, vagy éppen a távoli átlövések. Mivel a másik oldali kapus Gabay Gergely magabiztosan védett, így könnyen jöttek az érdi akciók. A 26. percben Eke Máté saját maga második, míg csapata harmadik gólját szerezte meg, így alakítva háromgólossá a vendégek előnyét, 0-3. Sajnos a meg nem értés a pályán eluralkodott játékosainkon, próbálkozásaink gyengék és erőtlenek voltak. Fehér Gábor azonban egy Baloghgal való összjátéka után szépített, igaz lehetőségei előtte is voltak, 1-3. A következő találat sok mindenben döntő volt. Ha mi szerezzük akkor még az egy ponthoz is közel kerültünk volna, de az Asterix Mikulesz Zoltán révén újra háromgólossá tette az Érd előnyét. A gól nem egy kidolgozott akcióból született, hanem egy lefordulás után Mikulesz a jobb felső sarkot lőtte ki, Timaffy-Venczel kiszolgáltatott helyzetben volt. Ekkor még öt perc volt hátra a találkozóból, a remény szertefoszlásáról Zágoni Róbert tett, aki kissé kiszorított helyzetből vágta az üres kapuba a labdát, 1-5. A mérkőzés végére kissé elszabadultak az indulatok, bár az összecsapáson nem született sok szabálytalanság. A vendég érdiek megfelelő helyzetkihasználásuk és nagyobb akaraterejüknek köszönhetően megérdemelten vitték el a három egységet. Így csapatunk maradt a középmezőnyben, az Asterix pedig megszerezte első sikerét a bajnokságban. A folytatásban az egyetemistákból álló TF-hez látogatunk. Törökbálinti Focisuli SE – Asterix SC Érd 1-5.