Focisuli Focitábor 2018 4.nap

Sok új élmennyel gazdagodtak focistapalántáink a tábor utolsó előtti napján, előbb az NBI-ben szereplő MTK felnőtt csapatának edzését nézhették, majd focizhattak is  nagyokkal és természetesen az autogram gyűjtés sem maradhatott el. Aztán a 2016-ban átadott Új Hidegkuti Nándor Stadiont járhattuk körbe.

A nap a szokásos menetrenddel kezdődött, a srácok nekiláttak a reggelinek, de már az különleges volt, hogy a gyerekek szabadidő-felszerelésre váltották a focicuccot. Hiszen ma az MTK Budapest labdarúgó csapatánál jártunk vendégségben. Fél 11-kor érkeztünk meg a két Focisulis kisbusszal az NBI-es csapat edzőközpontjához a Lantos Mihály az Aranycsapat tagjáról, olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgóról elnevezett sportközpontba, ahol a felnőtt csapat már javában edzett, hiszen a hétvégén a Puskás Akadémiához utaznak. A srácok közül többen is felismerték Torghelle Sándort és Kanta Józsefet is és jó volt látni milyen ámulattal nézték őket, edzés közben.
Aztán ahogy vége lett az edzésnek, jött az igazi élmény, ugyanis a játékosok Feczkó Tamás vezetőedző irányításával a gyerekek felé vették az irányt, készült közös kép, Kantáék osztottak aláírást is és a kapusok plusz 1-2 játékos kint maradtak még játszani egy kicsit a gyerekekkel.
Ezután elindultunk az MTK szurkolók szentélyéhez az nemrég újjáépített Új Hidegkuti Nándor Stadionhoz, ahol hétvégén közel telt ház előtt játszotta le a hazai csapat a magyar bajnokság egyik legpatinásabb összecsapását az Ökörrangadót, ahol természetesen az FTC csapata volt az ellenfél. Ugyan a stadionban nincs túrára lehetőség, nekünk mégis alkalmunk nyílt betekinteni a kulisszák mögé. Jártunk a hazai- és a vendég öltözőben, a sajtószobában, ahol még kint voltak a hétvégi meccs után a névtáblák nevezetesen Feczkó Támásé és Thomas Dollé. Jártunk a kispadoknál, a pálya szélén, a VIP szektorban, az elnöki skyboxban.

Majd sok élménnyel gazdagodva indultunk el hazafele. A srácokat elnézve jól szórakoztak és remélhetőleg valamelyikük előbb vagy utóbb eljuthat erre a szintre.
Szeretnénk megköszönni az MTK Budapestnek a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat!

A napunk képekben:

És videóban:

A JÖVŐ NÁLUNK KEZDŐDIK!

#tbfocisuli