Fogyni bélbaktériumok


Az ember bélrendszerében millió baktérium, akár különböző törzs is megtalálható, ez 40 ezer milliárd baktériumsejtet jelent.

fogyni bélbaktériumok

Vagyis a tud alvást segíteni fogyás több baktériumsejt van, mint emberi sejt. Ezek a bélbaktériumok, melyek együtt alkotják a mikrobiomot, vagyis a bél élővilágát, elképesztően fontosak az immunrendszer egészsége és a fogyás szempontjából.

fogyni bélbaktériumok

A bélbaktériumok java a vastagbél egy adott szakaszán található, és mindegyiknek más szerepe van a testünk működésében. Úgy dolgoznak, akár egy fogyni bélbaktériumok szerv, és együttesen akár kilót is nyomhatnak.

fogyni bélbaktériumok

A mikrobiom és a fogyás Nem csoda, ha ez az elképesztően fontos, akár szervnek is tekinthető organizmus, amely önálló mikroorganizmusokból áll, komoly hatást gyakorol arra is, milyen hatékonysággal működik az ember emésztése és anyagcsere-folyamatai. Számos tanulmány foglalkozik velehogy az olyan egypetéjű ikrek, melyeknek egyik fele normál súlyú, a másik elhízott, általában nagyon különböző mikrobiom-összetétellel rendelkezhetnek.

Ez azt mutatja, hogy a bélflóra nem genetikusan öröklődő.

fogyni bélbaktériumok

Egy kutatásbanmelyben az elhízott iker bélbaktériumait egy egérbe helyezték, azt találták, hogy az egér is jobban hízott, mint az a példány, mely a normál súlyú iker bélbaktériumaiból kapott. Ez bizonyítja, hogy az ember mikrobiom-összetétele komoly szerepet játszik abban, hogy hízékony vagy sem.

Egy viszonylag új tanulmányamely 33 olyan fogyni bélbaktériumok figyelt meg, amelyeknek genetikai hajlamuk volt az egyes típusú diabéteszre, azt találta, hogy a mikrobiom diverzitása drámaian csökkent a betegség megjelenése előtt.

fogyni bélbaktériumok

Azt is megfigyelték, hogy néhány kártékony baktérium szintje kifejezetten megugrott, mielőtt a cukorbetegség felütötte a fejét. Egy másik tanulmány azt találta, hogy annak ellenére, hogy egyes emberek azonos ételeket fogyasztottak, a vércukorszint emelkedésében drámai különbségek voltak tapasztalhatóak, ezt pedig a tudósok egy része a mikrobiom fogyni bélbaktériumok összetételének tulajdonítja. A vércukor nagy kilengései farkaséhséget, falási rohamokat is okozhatnak, ezért közvetlenül is hatást gyakorolhat a hízásra.

Ne takarmányozzuk a káros bélbaktériumokat!