Klub

Egyesületünk 1999 nyarán alakult, Törökbálinti Focisuli Egyesület néven. Helyi sportbarátok, sportot szerető családok segítségével hoztuk létre annak reményében, hogy a törökbálinti fiatalokat, gyermekeket és szüleiket a közösségi sporton keresztül sikerüljön egészségesen, az egészséges életmódra nevelni. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Törökbálinton működő civil szervezetek között egy olyan egyedi egyesületet hozunk létre, amely elsősorban a gyermekek egészségét, sportolási lehetőségét, közösségi szellemét és szüleik szabadidő sportját hivatott biztosítani. A megalakulás évében tagjaink saját költségén indítottuk el a labdarúgó utánpótlás-nevelő szakosztályt, 30-35 gyermek részvételével.

Törökbálinton egyedülállóként elindítottuk az OVI-FOCIT, nagy sikerrel. A törökbálinti Nyitnikék Óvodával közösen a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség/MGYLSZ/ regisztrált csoportja vagyunk, ahol az általuk szervezett különböző versenyeken, tornákon veszünk részt. Az U7, U9, U11 és U13-as korosztályokat indítjuk az OTP Bank Bozsik Gyermeklabdarúgó-programjában, valamint a Pest megyei bajnokságokban. Immár évek óta versenyeztetjük csapatainkat a Kispesti Futsal Bajnokság keretei között, idén az U10-es, az U11-es, U13-as és az U15-ös csapatainkkal veszünk részt a versenysorozatban.

2013-tól még hangsúlyosabbá vált egyesületünkben a futsal-képzés, ugyanis először indítottuk U17-es csapatunkat a legmagasabb osztályban: az NBI-ben fiataljaink rendszeresen összemérhették tudásukat az ország legjobb futsal csapatai utánpótlásműhelyeinek képviselőivel. Az idei szezontól is az NBII. Nyugati csoportjában méreti meg magát hétről hétre a felnőtt futsal csapatunk is, ahol már több utánpótlás játékosunk is bemutatkozhatott.

Természetesen – főleg a téli időszakban – rendszeresen veszünk részt alkalmi tornákon, kupákon, valamint mi magunk is több hasonlónak adunk otthont. 2014-ban immáron a VI. Kistérségi tornát szervezzük meg, több száz gyermek részvételével, kétnapos fesztivált varázsolva Törökbálintra. A szezon végén pedig minden évben megrendezzük a Szentkúti Ferenc emléktornát, ahol szintén csapatok tucatjai mérik össze tudásukat évről évre. 2014-ben először rendeztük meg az I. Törökbálinti Futsal Napot, ahol az FTC, Vasas, Újpest, Cső-Montage, Baráti Futsal Club SE csapatai vettek részt. Nyaranként pedig ötnapos edzőtábort szervezünk fiataljainknak az alapozás jegyében, hogy így is alaposabban felkészülve vághassanak neki az új szezonnak.

Törökbálinti Focisuli Egyesület vezetése