Űrhajós fogyás


Ez lenne hát a nagy titok, amelynek segítségével annak idején maga Norbi is lefogyott. Ezt készséggel elhiszem, de szakmai szempontból, az eddig megjelent információk alapján mégsem ajánlanám az űrhajós diétát. Hogy miért? Súly nélkül veszítse el a mellkas zsírját szigorúság nem lehet a teljes terv: jojóhoz vezet Az űrhajós fogyás diéta elnevezést sokszor hallotam már nem forradalmian új módszerez a gyors és intenzív fogyást ígérő eljárások egyike, amelyet neveznek időnként 10 vagy 13 napos diétának vagy katonai diétának is.

A gyors fogyókúrákat kereső páciensek gyakran emlegetik a 10, 13, 21 napos villám diétákat, mint a strandforma elérésének legjobb eszközeit. Egészséges szkepticizmussal a lelkünkben, utána néztünk hát, hogyan is működik? Természetesen az eljáráshoz nem szükséges a súlytalanság állapotában levitálnunk, elegendő, ha betartjuk a program igen szigorú előírásait.

Bár kérdés, hogy egy átlagos fogyni vágyó embernek miért kellene az extrém körülményknek kitett űrhajósok példáját követnie, önmagában a szigorú diétával és a fogyás beindításával még nincs baj.

Ha ezt egy bevezető szakasznak és nem magának a diétának tekintjük.

űrhajós fogyás

A szigorú diétákkal lehet fogyni, még akkor is, ha szakszerűtlenek, de ha ez a fogyási terv, akkor hamar kudarcba fullad és az eredmény átmeneti lesz és bekövetkezik a jojó effektus.

Az orvosi tapasztalatom az, hogy a csodadiéták többsége ilyen, nem egészséges és nem hoz tartós eredményt. A csoda az, ha igen. A helytelen módszerekkel nem csak az a baj, hogy hamar ott találja magát a fogyni vágyó, ahonnan indult.

űrhajós fogyás

Hosszabb távon rombolják a test természetes testsúlyszabályozását. Persze mindig vannak vakhitet tápláló egyedi sikertöténetek, de ha valaki tartósan le is fogy, sokszor csak évek múltán szembesül az egészségében okozott károkkal, a helytelen módszer árával. Rossz tápanyagösszetétel A szakszerűtlenség legtöbbször űrhajós fogyás kapcsolatos téves felfogásokból származik. A szénhidrátcsökkentett élelmiszerekre építő Update diéta több divatos étrend összevágásából született, fellelhetők űrhajós fogyás az Atkins- a zóna- a paleo- a testkontroll és az elválasztó étrendek sajátosságai.

Az űrhajósnak nevezett változat leginkább űrhajós fogyás zsírdús pontdiétára emlékeztet, amelyben minden étel kap egy pontszámot és meghatározott, hogy fogyni vágyó a saját céljaihoz mérten napi űrhajós fogyás pontot ehet.

Űrhajós fogyás

Kisebb pontszámot kapnak a zsíros, de szénhidrátban szegény ételek, és fordítva: nagyot az alacsony zsírtartalmú, de szénhidrátgazdag ételek. A módszer leginkább arra a nézetre épül, hogy csak a szénhidráttól hízunk, a zsírtól nem, ami azonban semmilyen táplálkozástudományi alapelvnek sem feleltethető meg. Az alacsony szénhidrátbevitel mellett nem feltétlenül történik meg a zsírkészlet lebontása, erre csak a fehérjék lebontását követően kerül sor.

A fehérjelebontás pedig izomvesztéssel jár.

Súlyos tévedés, hogy nem számít mikor, mit viszünk be Van benne egy súlyos tévedés, miszerint mindegy mikor, űrhajós fogyás eszel. Az űrhajós diétában a fogyni vágyóra van bízva, hogy a meghatározott pontszámnak megfelelő ételt napi hány étkezéssel viszi be, és az is mindegy, hogy űrhajós fogyás.

Letölthető 60 pontos étrend (4 hét)

Ez a test élettani ismertete alapján nem jó ötlet. Egy szakszerű diéta során igenis fontos, hogy mikor és mit eszünk. Bár még bőven van mit kutatni a hízás és a fogyás terén, egy valamit egészen biztosan igazolt az orvostudomány: azt, hogy az étkezés ideje az egyik legfontosabb tényező. A kulcs a szervezet természetes inzulintermelő mechanizmusa, amiről bővebben itt írtam.

Űrhajós diéta – Amellyel heti 4 kg leszalad és elmúlnak az emésztési problémák

A sikeres és tartós fogyás érdekében figyelembe kell venni az emberi élettant, aminek legjobban az felel űrhajós fogyás, ha napi háromszor eszünk, és két étkezés között minimum óra telik el. A legbőségesebb étkezés az ebéd legyen, ekkor ajánlott a legtöbb szénhidrátot, például desszertet fogyasztani, reggelire és vacsorára pedig fehérjedús ételek kerüljenek az asztalra. Az egészséggel mi lesz? Jól fogyni azt jelenti, hogy zsírból és nem izomból, valamint tápanyaghiány nélkül történik fogyás.

  • Ha nem készülsz az űrbe, nincs szükséged űrhajós diétára - Alakorvoslás Blog
  • Vonalkódok A Hold meghódítása után az amerikai hadügyminisztérium és a Penta- gon feltárta a sajtóban az addig féltve őrzött titkot, a diétát, amivel az űrhajósok élelmiszeradagjait összeállították.
  • Űrhajós diéta – Amellyel heti 4 kg leszalad és elmúlnak az emésztési problémák
  • Oldalak menü Reg-Enor diéta, űrhajós diéta, tojásdiéta és almaecet diéta - Mit kell űrhajós fogyás ezekről?
  • 13 napos diéta – Pont, mint az űrhajósok? - Űrhajós fogyás
  • Miért nem sikerül fogyni
  • Űrhajós diéta — Amellyel heti 4 kg leszalad és elmúlnak az emésztési problémák Az űrhajós diéta, ahogyan a nevéből is kikövetkeztethető, az asztronauták számára lett kifejlesztve a as években annak érdekében, hogy lehetőleg kiiktassa az emésztőrendszeri problémákat, ugyanakkor szükséges tápanyag ellátottságot biztosítson fogyasztói számára.

Az energiát adó tápanyagok mellett fontos, hogy az étrend optimális arányban tartalmazzon rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat.

A gyümölcs például egyáltalán nem lehet tiltólistán, ahogy állítólag az űrhajós diétában.

Űrhajós fogyás - Súlycsökkentő lapokat nyomtatni 13 napos diéta — Pont, mint az űrhajósok? Ürhajós diéta - 13 napos diéta — Pont, mint az űrhajósok? Az ételekhez tartozó pontok az ételek mellett szerepelnek, a nyomtatott és az online étlapon egyaránt megtalálhatók, sőt a dobozok címkéin is feltűntetésre kerülnek.

A helyes táplálkozás nem jelentheti egyetlen ételnek a tilalmát sem. A Magyar Táplálkozástudományi Társaság által kidolgozott, érvényben lévő táplálkozási irányelv rendszeres gyümölcs fogyasztást javasol.

űrhajós fogyás

A gyümölcsök elsődleges antioxidánsokat, A- C- E vitamint, ill. A gyümölcsök rosttartalma elősegíti a bélmozgásokat. Ha a táplálékból hiányzik, bélrenyheség, emésztési zavarok következhetnek be.