Zsírégetés számítása. Zsírégető pulzusszám számítás


Aki valaha is edzett már, az biztosan találkozott a zsírégető zóna fogalmával, de arról már ritkábban esik szó, miért is ideális ez a pulzustartomány a zsírégetéshez, és mi történik a testedben, ha kilépsz belőle.

zsírégetés számítása

A pulzus segíthet lemérni az edzés intenzitását. A nyugalmi zsírégetés számítása között van, de ez megugrik a mozgás, fizikai igénybevétel során.

Kérem, minden adatot adjon meg.

Minél intenzívebb az edzés, annál magasabbra szökik a pulzus. Mi az a zsírégető tartomány? A zsírégető zóna az a tartomány, melyben a szervezet már a saját energiatartalékait éli fel, ez pedig zsírveszteséghez vezet.

A maximális szívritmust úgy tudod megállapítani, hogy kivonod ból a korodat. Tehát egy 30 éves nő maximális szívritmusa lesz, egy 40 évesé pedig Egy 30 éves nő zsírégetés számítása ezegy 40 éves nő esetében pedig Ha szeretnél ideális mennyiségű zsírt égetni, figyelned kell a pulzusodat.

zsírégetés számítása

Ezt megteheted bármilyen pulzusmérő eszköz vagy okosóra segítségével, és a legtöbb futógépnek is van beépített pulzusmérője. Ez az az intenzitás, aminek során még zsírégetés számítása okoz gondot beszélgetni, tehát, ha nincs nálad mérőeszköz, nagyjából ez alapján is be tudod lőni az ideális teljesítményt. Baj, ha átléped a zsírégető tartományt? Minél magasabb a pulzusszámod, a szervezeted annál inkább fordul a szénhidrátokhoz energiáért a zsírtartalékok helyett.

Ilyenkor tehát nemcsak a zsírpárnákat égeted, hanem a nap során elfogyasztott kalóriákat is.

JOGI EZ + AZ

Azonban minél intenzívebb az edzés, annál több energiát használ fel a tested, zsírégetés számítása hiába származik az elégetett energia nagyobb hányada szénhidrátokból, zsírból is több fogy. Ráadásul, amit elégetsz, az nem is rakódik le. Egy intenzívebb edzés során rövidebb idő alatt több zsírt emészt fel a szervezeted, mint egy zsírégető zónában eltöltött hosszabb, de kevésbé megterhelő edzés alatt.

zsírégetés számítása

Tehát nem, egyáltalán nem baj, ha elhagyod a zónát.