Vércsoport diéta, A legfurább diéta: a vércsoport


Vegán aktivisták: kik ők és mit akarnak elérni? Gyakran merül fel annak lehetősége, hogy eltérő tápanyagokra és élelmiszerforrásokra lenne szükségünk attól függően, hogy milyen vércsoporthoz tartozunk. Ha ez igaz, akkor bizonyos embereknek nagyobb szüksége lenne állati eredetű tápanyagokra, mint másoknak.

  1. Hogyan tudsz lefogyni
  2. A vércsoport diéta

Cikkemben a vércsoport diétával kapcsolatos hiedelmeknek jártam utána, hogy kiderítsem, lehet-e akadálya annak, hogy valaki kizárólag növényi étrenden éljen. Az az elgondolás, hogy ételeinket annak függvényében kell megválasztanunk, hogy mely vércsoporthoz tartozunk, dr. Peter J. A nemzetközi hírnévnek örvendő vércsoport diéta elvei szerint a különböző vércsoportokhoz tartozó embereknek más ételeket kell fogyasztania, illetve kerülnie a fogyás és az egészség megőrzése érdekében.

Az A vércsoportdiéta

A speciális ajánlásokat az hivatott indokolni, hogy a különböző vércsoportok eltérő társadalmi viszonyok között alakultak ki. Az A-s vércsoport a mezőgazdasági fejlődéshez kapcsolódik, amikor a vegetáriánus étrend dominált.

egy napi egészséges étrend

A B-s vércsoportúak eredetileg nomád vándorok, akik sok vércsoport diéta fogyasztottak. Az AB-s vércsoport pedig az A és B keveredéséből jött létre. Az elv logikusnak tűnik, és nem is lehet vitás, hogy mi emberek, sokban különbözünk egymástól.

fogyni magasabbnak tűnik

De vajon indokolt-e, hogy táplálkozásunknak a vércsoportunk szerint kellene alakulnia? Úgy tűnik, hogy nem. Nincs rá bizonyíték Hitelesség szempontjából fontos különbség van kutatások között.

A vércsoport diéta A vércsoport diéta A vércsoport szerinti diéta nem a plusz kilók leadását célozza meg, hanem az egészségesebb táplálkozást, ennek ellenére ma már sokan bevált módszerként kezelik. A vércsoport szerinti diéta alapja az egyes tápanyagok elkülönítése. Mivel az egyes vércsoportok szülöttei más-más tápanyagokat képtelenek megemészteni, a helytelen táplálkozás túlsúlyhoz vezethet.

Megbízhatónak azok a források tekinthetők, amelyek kontrollcsoporttal végzett vizsgálatokon alapulnak és független szakértői testület ellenőrzése és véleménye alapján kerülnek publikálásra, neves szakmai folyóiratban. A vércsoport diéta tudományos hátterének igazságtartalmáról egyetlen ilyen szintű evidencia sem jelent meg.

  • Működik a vércsoport diéta?
  • Az emberek szervezete is különbözik egymástól, azért világos az is, hogy az emberek eltérő szervezete különböző táplálkozási igényeket támaszt.
  • Hatékony segítséget nyújtok a komplex betegségekkel küzdőknek, a stresszes életet élőknek és a sportolóknak egyaránt.
  • Kávé fogyási tippeket
  • Így fogyj vércsoport-diétával!

Egy as vizsgálat kísérletet tett a vércsoport diétát alátámasztó tudományos források felkutatására, de nem talált olyat, amely egészséges fogyás esti étkezés volna a vércsoport szerinti étkezés előnyeit. Ez azonban még önmagában csak megkérdőjelezné, nem pedig fogyás mellek zsugorodnak a vércsoport diéta hitelességét. Azonban egy kutatás ben megtette ezt.

A legfurább diéta: a vércsoport

Kiderült ugyanis, hogy mindenkinek, aki a vércsoport diéta bármelyik vércsoportra irányadó ajánlásait követte, javult a koleszterin-szintje és a vérnyomása akkor is, ha másik vércsoporthoz tartozott. Azt ugyanis a tudósok még ma sem tudják biztosan, hogy melyik vércsoport pontosan mikor alakult ki. Az elnevezések ABC-ben elfoglalt helyét pedig semmiképpen sem hozhatjuk összefüggésbe vércsoport diéta megjelenési sorrendjével, ugyanis a nómenklatúra a bécsi Karl Landsteinernek köszönhető, aki először azonosította a különböző vércsoportokat ban.

Vércsoport, ami megvédhet?

Ha 0-s vércsoportú emberek szervezete valóban elsősorban hús fogyasztásához alkalmazkodott volna, akkor ennek sokkal árulkodóbb jele lenne vércsoport diéta bélszakaszok megrövidülése, vagy akár a fogazat átalakulása. Ebből az következne, hogy akinek az ősei sok állati eredetű alapanyagot fogyasztottak, nem rendelkezik megfelelő baktériumokkal a zöldségek emésztésére.

karcsúsító mellkas

Igazhogy a vércsoportok szerint tapasztalhatók eltérések a bélflóra összetételében. Ebből azonban egyáltalán nem következik vércsoport diéta, hogy bizonyos élelmiszerek emésztésére ne lennének képesek. Vércsoport diéta ha így is lenne, tudjuk, hogy a mikrobiom egészen rövid idő alatt képes alkalmazkodni a megváltozott környezethez, új étkezési szokásokhoz, ezzel biztosítva az egyed túlélését.

Az evolúció szerencsére számolt azzal a lehetőséggel, hogy adott esetben megváltozhat az élelmiszer-kínálat. Ráadásul a mikrobiom összetételére nemcsak az étrend lehet hatással, hanem például az életkor is.

A legfurább diéta: a vércsoport Táfelspicc Olyan étrendet, amit mi is megennénk — tehát igyekszünk a lehető legtöbb ízt és élvezetet csempészni a szűk keretek közé —, és amit kis változtatással a fogyókúrázó családja is fogyaszthat nyávogás nélkül. A vércsoport szerinti diéta következik. Mi ez?

A bélflóra nem egy velünk született adottság, sokkal inkább egy dinamikus változó. A növényi étrend bizonyítottan elősegíti a zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak emésztésének kedvező bélbaktériumok szaporodását, így a változatos vércsoport diéta stabil vércsoport diéta kialakulását.

A megfelelő bélflóra pedig az egészség egyik záloga. Ráadásul ez a hatás valóban más módon érvényesül a különböző vércsoportú emberek esetében. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyik vércsoport vérében ne váltaná ki ezt a hatást, másoknál pedig igen. A lektin mindenkire nézve veszélyes lehet, ezért az ételek elkészítésekor erre különös figyelmet kell fordítani. A lektin ugyanis a megfelelő hőkezelés során lebomlik. Ehhez legalább fél, de akár egy egész óra főzés is szükséges lehet.

Ez az vércsoport diéta 12 órás áztatás révén percre csökkenthető.

Vércsoport diéta vs. növényi étrend: melyik bizonyított?

A lektin ellensége a vizes közeg és a hő, így a párolás és a főzés jobb, mint a sütés. Nyers fogyasztás esetén pedig hosszas előzetes áztatás, illetve akár csíráztatás is ajánlott. Fontos tudni továbbá, hogy a lektin kis mennyiségben kifejezetten előnyös is lehet. Azért nem indokolt kerülni a lektint tartalmazó növényeket, mert azok élettani hatásukat tekintve a veszélyt messze meghaladó előnyökkel járnak.

A babfélék és a gabonák ugyanis jelentősen csökkenthetik a szívbetegség, a magas vérnyomás, az agyvérzés és a 2-es típusú diabétesz kialakulásának, illetve például a vastagbél vércsoport diéta megbetegedéseinek rizikóját.

vércsoport diéta – A vércsoport

Ezzel szemben a teljes értékű növényi étrend hatékonyságát az egészségmegőrzés különböző területein számos magas szintű vércsoport diéta támasztja alá. A növényi táplálkozás csökkentheti: a testsúlytamit legalább 87 különböző, magas szintű kutatási eredmény támaszt alá, a cukorbetegség kialakulásának esélyét, a szisztolés és a diasztolés vérnyomásta bármely okból bekövetkező halál esélyét a középkorúak körében, a különböző rákos megbetegedések kialakulásának vércsoport diétailletve enyhíti a gyulladásos folyamatokat a szervezetben.

Dean Ornish amerikai orvos kutatóintézetében évtizedek óta kezelnek szívbetegeket egy olyan életmód segítségével, amelynek szerves része a növényi étrend. Az Ornish-féle, vércsoport diéta igényességgel végzett kutatások hivatalos vércsoport diéta közvetlenül is cáfolják a vércsoport diéta állítását, miszerint csak az A-s vércsoportúak gyógyulhatnak növényi alapú étrend mellett.

A növényi étrenddel szemben azonban semmilyen előnyt sem tud felmutatni. A teljes értékű növényi étrend tudományos alapokon nyugszik, a vércsoport diéta pedig találgatásokon.

Nincs olyan egészségügyi ok, amely bármely vércsoport számára a többiekétől eltérő táplálkozást tenne szükségessé.

Keress receptre vagy hozzávalóra

A megfelelően összeállított növényi étrend a legjobb, amit az egészségünkért, a környezetünkért és az élővilágért tehetünk. Gergely Anna Az egészségünk a legfőbb értékünk, de nincs az a gyógyszer, amely felérne a szervezet öngyógyító erejével. Célom az, hogy tudományos bizonyítékokkal alátámasztva minél több ember hozhasson tudatos és felelősségteljes döntéseket az egészsége érdekében.

fogyni 15 nap alatt gyorsan

A Prove mellett a saját oldalamra, a teljeserteku. Nincs hozzászólás.